HIGH LIGHTS

Maj-Britt is preparing her role as the Priest Lotte in DR's new serie 'Herrens Veje'
 

As actress Maj-Britt most recent starred in Oscar winning director and writer Anders Thomas Jensen's coming film Men and Hens. The film will open in February 2015


BAGGRUND


Maj-Britt Mathiesen er uddannet skuespiller fra The Lee Strasberg Theatre Institute og The Esper Studio i New York. Derudover har Maj-Britt Mathiesen modtaget træning ved Skt. Petersburg Arts Academy. Maj-Britt Mathiesen er ligeledes Cand. Phil. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet, med speciale i skuespillerens teknik.


Maj-Britt har virket som skuespiller siden 2001 i en række danske og udenlandske teaterforestillinger, reklamefilm og novellefilm. Derudover udemærker Maj-Britt Mathiesens kunstneriske profil sig ved at søge at forene teater praksis med metode teoretisk bevidsthed. Maj-Britt Mathiesen har i den forbindelse bidraget med to kapitler om Sanford Meisner og Konstantin Stanislavskij til bogen "Med Skuespilleren på Arbejde". Bogen søger at afdække skuespillerens håndværk i praksis på de danske scener. Desforuden er hun sammen med dramaturg Mette Obling ved at lægge sidste hånd på et manuskript om Holbergs liv og levned under forløbig arbejdstitel "Holberg in Love".


Maj-Britt Mathiesen er medstifter af teaterproduktionsselskabet eKleKtisk teater. Et produktionsselskab der, dels producerer forestillinger herhjemme og i udlandet, dels arrangerer seminarer, der sigter på at udvikle teatret herhjemme og i udlandet. eklektisk søger via deres samarbejde og møder med kunstnere fra hele verden at skabe broer og udvikle gensidig forståelse og tolerance mellem kunstneriske traditioner og kulturelle forskelle.  Desforuden initierer Maj-Britt i eKleKtisK regi - og ofte i samarbejde med Statens Teaterskoles Efteruddannelse - work shop for-og med internationalt anerkendte kunstnere, undervisere og instruktører.

 

eKleKtisk teaters produktioner ønsker at fortælle historier om menneskelige relationer og om eksistentielle forhold for det urbane menneske i en global verden. eKleKtisk teaters profil er baseret på en bevidst komposition af stilelementer hentet fra flere kunstarter og på internationale samarbejder. Eklektisk søger ikke een stil eller een agenda, men bestræber sig på at lade diversitet, kritisk stillingtagen og nysgerrighed være ledestjerne i deres arbejde. Om sommeren arrangerer eKleKtisK desforuden månedlige Saloner på Galleri Brantebjerg i Odsherred om brændende, tidstypiske - atypiske emner. For løbende information se www.eklektisk.dk